Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 20. 11:54, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Manuális vagy automatizált kereskedés: melyiket válasszam?

Manuális vagy automatizált kereskedés: melyiket válasszam?

Mindannyiunknak van már szubjektív véleménye a dologról. Az automatikus kereskedés hívei elmondják nekünk, hogy egy programon keresztül nem kell figyelembe venni pszichológiai elfogultságot.

A kézi kereskedés hívei álláspontjukat alátámasztják azzal, hogy a kereskedési szoftverek nem tudnak gyorsan alkalmazkodni a különböző piaci feltételekhez.

A két vélemény nem mond ellent egymásnak. Ezek kiegészítik egymást. Következésképpen nincs értelme az egyik vagy a másik oldal mellé állni, mert mindketten nagyrészt érvényes érvekkel támasztják alá elméletüket.

Kézi kereskedés

A kereskedési megbízások kézi végrehajtása során a kereskedő szükségszerűen érzelmi tényezőkkel szembesül, például veszteségkerüléssel vagy kockázatkerüléssel, amelyek a kezdő kereskedő két fő problémája.

Mindenhol azt mondják, hogy "gyorsan csökkenteni kell a veszteségeit, és hagyni kell a nyereséget." Ez egy kulcsfontosságú szabály, de a kereskedők továbbra is meglehetősen ritkán alkalmazzák szigorúan.

Sokan azt mondják majd, hogy nagy arányban kereskednek, azaz a nyereségük mindig sokkal jelentősebb, mint a veszteségük.

Mindazonáltal az arány állandó marad, vagyis az, hogy szükség szerint csökkentjük a veszteségeket, de a nyereséget nem hagyjuk elszállni. "Hagyja futni a nyereséget" azt jelenti, hogy nem fix kijáratot helyez el felülről, hanem progresszív kijáratot alulról. Ez az utólagos megállás elve.

Ezenkívül a kézi kereskedés sok időt igényel a technológiai és fundamentális elemzésre. Tehát ha túl elfoglalt ehhez, érdemes megfontolni az automatizált kereskedésre való váltást. Lássuk főbb jellemzőit.

Automatizált kereskedés

Az automatizált kereskedés a kézi kereskedéssel ellentétben összetett mechanizmus. Olyan algoritmusokon alapul, amelyek felelősek a piaci ár tanulmányozásáért és annak alakulásához való alkalmazkodásért.

Ez a kereskedési mód a már felfelé rögzített elemeken alapul, amelyek a pozíciók nyitásának és zárásának konfigurálására szolgálnak az Ön által konfiguráltnak megfelelően.

A megvalósított algoritmust azonban figyelemmel kell kísérni, hogy biztosítva legyen a konzisztens teljesítménye. Különös éberséget igényel, mert a szoftver nem tévedhetetlen.

Ezenkívül legyen éber az automatikus kereskedési platform kiválasztásakor. Például a BitiCodes AI az egyik legmodernebb kriptoautomatikus kereskedési platform. Ha felhívja a figyelmét, feltétlenül vessen egy pillantást az értékeléseire, és keresse meg az aktív felhasználók véleményét.

Milyen előnyei vannak az automatikus kereskedésnek?

Az automatikus kereskedés egyik nagy előnye, hogy mentes az érzelmektől. Így nincs több őrült lövöldözés egy meteor emelkedés után, vagy egy pánik hatására. Az algoritmus végrehajtja a jelzett lépéseket.

Egy másik előny időmegtakarítást eredményez. A kézi kereskedés sok energiát mozgósíthat a részvények vásárlására és továbbértékesítésére. Emellett a piaci fejlemények folyamatos nyomon követése és az érzelmi elkötelezettség jelentősen lekötheti a kereskedő figyelmét. Az automatizált kereskedésnek köszönhetően a befektető egyszerű felügyeleti szerepet tölt be, így a megspórolt időt más projektekre fordíthatja.

Most már többet tud az automatizált és kézi kereskedés működéséről és előnyeiről. Rajtad múlik, hogy melyiket választod, vagy kombinálod őket a legjobb kereskedési teljesítmény érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.