Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. November 09. 14:23, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MLSZ

Már 18 600 jegy gazdára talált

Már 18 600 jegy gazdára talált

Rohamosan fogynak a jegyek a pénteki, Liechtenstein elleni Albert Flórián-emlékmérkőzésre.

Az IBUSZ-tól kapott tájékoztatás szerint a jegyárusítás hétfő reggeli megkezdése óta eltelt két napban több mint 18 600 belépőt foglaltak le a mérkőzésre - adta hírül az MLSZ. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan az összes - ingyenesen beszerezhető - jegy elfogyhat a Liechtenstein elleni összecsapásra, ezért, aki a helyszínen szeretné megtekinteni a mérkőzést, mielőbb szerezze be a belépőjét.

Pénteken 16.30 órakor lesz a kapunyitás, az átvizsgálás, beléptetés miatt mindenkit kérnek, hogy előre vegye át belépőjét, és érkezzen meg időben a stadionhoz.

Az emlékmérkőzésre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bármely válogatott találkozóra, azaz pirotechnikára, tűzgyújtásra nincs lehetőség, az erre alkalmas eszközöket a biztonsági szolgálat elkobozza.

A stadionba szánt szurkolói transzparensek ellenőrzését 15.30 órakor, a Körcsarnok bejáratánál végzik a hatóságok.

A magyar válogatott pénteken története harmadik mérkőzését játssza a miniállam együttesével.

A Liechtensteini Hercegség 160 négyzetkilométernyi területén, 32 000 fő lakik. A miniállam 1719. január 23-án nyerte el függetlenségét, népességének 85,5 százaléka német, 12,5 százalék francia, osztrák, olasz és török. FIFA- és UEFA-tagságát 1974-ben nyerte el, hét klubcsapata van, amelyek a svájci bajnokságokban szerepelnek.

A FIFA világranglistáján jelenleg a 126. helyen álló Liechtenstein válogatottja négy ponttal az ötödik helyen zárta a nemrégiben véget ért Eb-selejtező sorozatot az E csoportban, úgy, hogy hazai pályán győzni tudott, idegenben döntetlent ért el a litvánok ellen.

A válogatott szövetségi kapitánya 2006 óta Hans-Peter Zaugg, aki az utóbbi években története legjobb FIFA-ranglistás helyezéséig vezette az együttest. Liechtenstein egyelőre nincs versenyben a továbbjutó helyekért a világversenyek selejtezőjében, de egy-egy kiugró eredményre képes a csapat, gondoljunk csak a portugálok, vagy a finnek elleni, néhány évvel ezelőtti döntetlenekre, illetve a litvánok elleni négy pontra a legutóbbi sorozatból.

A magyar válogatott 1999-ben két Eb-selejtezőn mérte össze tudását a Hercegség labdarúgóival, Budapesten 5-0-ra nyertünk, a vaduzi visszavágón azonban nem tudtuk begyűjteni a három pontot, 0-0 lett az eredmény. A jelenlegi keretből Király Gábor már akkor is tagja volt a válogatottnak, mindkét mérkőzést végigvédte. A hazai összecsapás Sebők Vilmos számára pályafutása egyik legemlékezetesebb válogatottbeli szereplése volt, öt gólunkból hármat szerzett, rajta kívül Sebők József és Illés Béla volt eredményes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok