Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Július 05. 08:42, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Már egyből segítettek is az esztergomi turinformos diákok!

Már egyből segítettek is az esztergomi turinformos diákok!

Elkezdődött a nyári turisztikai információs diákmunka Esztergomban az önkormányzat szervezésében. A segítő tanulók már szerdán reggel is angolul igazítottak útba turistákat a Rákóczi téren.

A tanulók a nyáron folyamatosan járják a várost, segítenek és az idegenforgalmilag frekventált területeken végzik feladatukat. Egységes pólót viselnek, így felhívva magukra az ideérkezők és egyúttal a helyiek figyelmét is.

A program célja ugyanis, hogy az idegenforgalmilag célterületeken a középiskolás diákok segítsék a turistákat, de egyéb helyieket érintő ügyekben is lehet szerepük. Többminden mellett például hőségriadó esetén vízosztásban.

Szerdán reggel a Rákóczi téren már segítettek is a fiatalok:

„Pont belefutottam az OTP előtt két fiatalba, akik angolul folyékonyan váltottak szót két turistával. Jól esett látni!!! Remélhetőleg az információra szomjazók meg fogják találni a fiatalokat, mindig, ha szükségük van valamire” – írta egy esztergomi hölgy a fotókat megosztó Végvári Ágnes posztjához hozzászólva.

FRISSÍTÉS:

Július 9-étől augusztus végéig három turisztikai információs ponton várják és segítik az Esztergomba érkező turistákat. Az infópontok a Várhegynél lévő Prímás Pincénél, a vízivárosi Mindszenty téren és a városközpontban található Széchenyi téren működnek. Mindhárom helyen, nyelveket beszélő fiatalok segítik az érdeklődőket. Az infópontokon városi térkép és Esztergomról szóló információs anyagot kaphatnak a turisták - közölte az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület.

Fotó forrás: Végvári Ágnes

Címkék: diák, szezon, turisztika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.