Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 01. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Már egyszer elítélték a nőt, aki pénztárosként folyamatosan lopott a kasszából

Már egyszer elítélték a nőt, aki pénztárosként folyamatosan lopott a kasszából

Szabálysértési értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség egy esztergomi pénztárosnővel szemben, aki rendszeresen lopott a rábízott kasszából.

A vádlott 2018. november 28-tól pénztárosi munkakörben dolgozott az egyik esztergomi áruházban – közölte az ügyészség közleményében.

Kifejtve, hogy a nő a havi jövedelme kiegészítéseként rendszeresen lopott különböző összegeket az áruház kasszáiból pénzt, vagy vásárlási utalványt. Úgy, hogy a vásárlóktól átvett nagyobb címletű forint és euro bankjegyeket nem tette bele a kasszába, hanem azokat szándékosan a padlóra ejtette, a lábával a kasszaszalag alá tolta, majd a kasszafedelet visszazárta.

Kis idő elteltével a vádlott a földön lévő bankjegyeket a biztonsági kamera elől rejtve magához vette és azokat ellopta.

A nő a rábízott ajándékutalványokból is tulajdonított el oly módon, hogy azokat a vevőtől átvéve nem tette bele a kasszába, hanem lefordítva félrerakta a pultra a blokkot kiadó gép mellé a papírok közé – így azok a biztonsági kamera számára nem voltak feltűnőek – majd az utalványokat később magához véve azokat ellopta.
A nő összesen kilenc alkalommal, összesen 191 963 forint értékben lopott a rábízott fizetőeszközökből, a lopási kárból 48 382 forint az eljárás során megtérült.

Az elkövetőt a bíróság 2017-ben, más ügyben, kisebb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat elzárás büntetésre ítélje, valamint kötelezze a lopással okozott, és meg nem térült kár sértett részére történő megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT