Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 25. 08:24, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp

Akár már jövő őszre megvalósulhat az Esztergom és Párkány között működő teherkomp beruházása, mindezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár fejtette ki a Kossuth Rádióban.

A teherkompjárat Esztergom és Párkány között magyar-szlovák együttműködéssel létesülhet.

A komp a teherforgalom könnyítését szolgálná, hiánypótló beruházás lenne, napi hetven kamion szállítását tenné lehetővé - mondta el a Krónikának Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Egy korábbi pályázatot elevenítenek most fel, amely Esztergom anyagi helyzete miatt akkor meghiúsult, ám maradtak pénzek a határ menti együttműködési programban, így most a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. adná be a pályázatot közösen a szlovák partnerrel, a város pedig kiadja a szükséges engedélyeket.

Völner Pál - aki kedden az esztergomi Polgári Szalon meghívottja lesz - arról tájékoztatott: az előkészítési munkák már talán ősszel elkezdődhetnek, 2014-ben pedig elkészülhet a létesítmény és üzemelhet a komp. Üzleti alapon működne, az átszállított tehergépjárművek által fizetett díjakból fedeznék az üzemeltetési költséget. Az üzleti modell alapján ez nyereséges vállalkozás is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.