Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 29. 10:12, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Már megint akcióban a trükkös csalók a megyében

Már megint akcióban a trükkös csalók a megyében

Hat próbálkozásból háromszor sikerrel is jártak. Újra megjelentek a trükkös csalók Komárom-Esztergom megyében. Ismét terítéken a telefonos álunokás módszer, a szolgáltatói túlfizetési trükk és az átverős eladás is.

Telefonon keresett fel ismeretlen személy egy piliscsévi férfit április 25-én. A telefonáló azt állította, hogy az unokája bajban van, és úgy segíthet neki, ha egy nagyobb pénzösszeget átad az idegennek. A bácsi nem hitt a telefonálónak és nem adott neki pénzt.

Hasonló módszerrel próbálkoztak egy nyergesújfalui asszonynál ugyanezen a napon. A nénitől unokájára hivatkozva akartak kicsalni pénzt, de a telefonhívás közben az unoka megérkezett, így a telefonáló ezúttal sem járt sikerrel.

Neszmélyen két asszonytól is próbáltak meg hasonló ürüggyel pénzt kicsalni. Egyikük rájött, hogy az ismeretlenek nem mondanak igazat és lecsapta a telefont, egy 87 éves néni azonban elhitte, hogy unokája segítségre szorul és átadta az ismeretleneknek a kért összeget.

Ugyanezen a napon a csalók két másik is asszonynál sikerrel jártak. Egy 89 éves tárkányi nőt az otthonában kerestek fel és ágyneműt kínáltak neki eladásra. Az ismeretlenek azt állították, hogy a háziorvosa küldte őket, és hogy a drága ágynemű megoldást jelent az ízületi fájdalmakra. A jóhiszemű sértett beengedte az ismeretleneket a lakásába, ahol kifizette nekik a párnáért és a takaróért a kért összeget. Csak akkor jött rá, hogy csalás áldozata lett, mikor a tettesek már messze jártak.

Egy 83 éves komáromi asszonyhoz magukat villanyóra leolvasónak kiadva jutottak be ismeretlenek. Azt állították, hogy a nőnek túlfizetése van és megkérték, hogy a visszafizetéshez váltson fel nekik egy 20.000 forintost. A néni ezt meg is tette, majd amikor nem figyelt, a tettesek az egyik szobából eltulajdonították a pénzét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy hasonló esetekben mindig járjanak utána, hogy a telefonáló az-e akinek mondja magát! Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget! Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Fontos tudni, hogy a szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a következő havi számlán jóváírják. Ha valaki szolgáltató munkatársaként mutatkozik be, minden esetben kérjenek tőle igazolványt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.