Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Február 22. 07:29, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már megint sikerrel járt egy telefonos csaló - Ne dőljön be senki!!!

Már megint sikerrel járt egy telefonos csaló - Ne dőljön be senki!!!

Újabb áldozata van a telefonos nyereményjátékos átverésnek. Ezúttal egy tatabányai nő lett volt az áldozat. A rendőrség nem győzi hangsúlyozni: telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait!

A közelmúltban a Tatabányai Rendőrkapitányságon egy nő tett feljelentést csalás miatt. A sértett elmondta, hogy egy ismeretlen férfi hívta fel telefonon, aki azt állította, hogy a telefonszolgáltatótól keresi, mert több mint százezer forintot nyert. Megkérdezte a sértett születési adatait és közölte vele, ahhoz, hogy a nyereményhez hozzájuthasson, el kell mennie egy bank automatához.

Hozzátette, hogy aznap este egy autót is kisorsolnak. A sértettet arra bírta rá, hogy több telefonkártyát is feltöltsön, majd a vonal megszakadt.

A gyanútlan áldozatokat ehhez hasonló történettel hívják fel a csalók telefonon. Az ismeretlen telefonáló szinte minden esetben rejtett számról hívja fel a sértettet. Általában azt mondja, hogy a telefonszolgáltató társaság kisorsolta a sértett telefonszámát, és így nyert egy nagyobb összeget. A nyeremény azonban csak akkor kerülhet a számlájára, ha regisztrációs költségként több tízezer forint összeget rátölt egy, vagy több, a telefonáló által megadott számra. Vagyis egy, a tettes által megadott telefonszám egyenlegét kell feltöltenie a sértettnek ATM-en keresztül. A csaló által előadott történet csak később válik gyanússá, és aztán kiderül, hogy szó sincs nyereményről, a telefonáló becsapta az áldozatot.

Felhívja a rendőrség a figyelmet, hogy a mobilszolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot. A bűnözők a bűncselekmények elkövetésénél gyakran azt használják ki, hogy az áldozatok hiszékenyek, többnyire egyedül vannak, és túlzott bizalommal fordulnak az idegenek felé.

Fogadja meg mindenki a rendőrség tanácsait a hasonló módszerrel elkövetett csalások megelőzése érdekében!

● Telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait! Ismeretlen részére semmilyen esetben ne utaljon át pénzt!
● Bármilyen kecsegtető ajánlatot kap, kezelje azt kellő fenntartással és óvatossággal! Ne hagyja, hogy az anyagi haszonszerzés lehetősége megzavarja tisztánlátását!
● Törekedjen arra, hogy azonosítható legyen a hívó személye! Kérjen telefonszámot, honlap elérést, ahol objektív információkat tud beszerezni az állítólagos nyereményről. Mondja el a telefonálónak, hogy mielőtt döntene, először meg akar győződni az ajánlat valódiságáról. Ha csalóval áll szemben, a kérdezősködésre azonnal meg fogja szakítani a hívást.

Akit mégis megkárosítanak a csalók, az haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!


Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.