Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Február 09. 09:55, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Már nem perli a Fideszt az esztergomi KDNP

Már nem perli a Fideszt az esztergomi KDNP

A KDNP esztergomi szervezete elállt a Fidesz helyi frakciója ellen névviselési jog sérelme miatt indított keresetétől - tette közzé a kereszténydemokrata szervezet pénteken egy közösségi portálon.

A 15 tagú képviselő-testületben a tízfős Fidesz-KDNP-frakció adja a többséget, a kormánypárti képviselőcsoportnak azonban jelenleg nincs olyan tagja, aki KDNP-s képviselő lenne.

Az indoklás szerint „az országosan megvalósított Fidesz-KDNP szövetség Achilles-sarkává vált a helyi szervezetek közötti viszony Esztergomban, mely a baloldali sajtó által kedvelt téma lett”, ezért a szövetség és országos támogatóinak megerősítése céljából a KDNP eláll a bírósági keresettől.

Az MTI-nek Révfalvi Gergely, a KDNP esztergomi elnöke a döntést nem kívánta több információval kiegészíteni, és elmondta, a 2014-es választásokon való közös indulást a két szervezet jelöltjeinek alkalmasságától teszik függővé.

Steindl Balázst, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetőjét az MTI nem tudta elérni.
Az esztergomi KDNP 2012 decemberének elején indított névbitorlási pert a Fidesz helyi frakciója ellen. Azt kérték a bíróságtól, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától és állapítsa meg: a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet.

A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz „saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért”.
Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.