Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2022. Április 23. 16:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több mint 630 ezer menekült érkezett Ukrajnából

Már több mint 630 ezer menekült érkezett Ukrajnából

A háború kezdete óta már több mint 630 ezer menekült érkezett Ukrajnából, a számuk napról napra növekszik - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatornán pénteken.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar állam segítséget nyújt az Ukrajnából érkezőknek, ez humanitárius feladat és uniós kötelezettség. Magyarország a Nyugat-Ukrajnában élőket is segíti egészségügyi eszközökkel, élelmiszerrel, ruházattal. Mindez nemzeti összefogást igényel, ennek kialakult a rendszere - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a "háború poklából" valódi menekültek érkeznek, öregek, nők, gyerekek, velük szemben Magyarország teljesíteni fogja kötelezettségeit, akárhányan jöjjenek is.

Kitért arra, hogy az ukrán határszakasszal ellentétben délről - embercsempészek segítségével - ismeretlen identitású fiatal férfiak érkeznek, akik semmibe veszik a magyar és az uniós normákat. Ebből az irányból a magyar határt főleg szírek és afgánok próbálják átlépni - mondta, hozzátéve, hogy különösen az afgánok erőszakosak, agresszívek, bejutásuk az unióba súlyos következményekkel jár.

A déli határon idén már több mint 50 ezer illegális behatolási kísérletet észleltek a hatóságok, ez mintegy kétszerese a 2016-tól tapasztalt "aktivitásnak", és a próbálkozások száma nő - mondta Bakondi György.

Címkék: háború, menekült, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:41, vasárnap | Belföld

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

dén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár.

2022. December 04. 11:13, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: a kormánynak az energiaárak mellett az ellátásbiztonságért is harcolnia kell

Nem csupán az olaj és gáz árának emelkedése ellen kell harcolnia a kormánynak, hanem az ellátás biztonságát is garantálnia kell.

2022. December 04. 11:10, vasárnap | Belföld

Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Szombat este St. Louisban ünnepélyes keretek között beiktatták a sakkozók Hírességek Csarnokába Polgár Juditot, minden idők legjobb női játékosát.

2022. December 04. 08:39, vasárnap | Belföld

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai