Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Augusztus 04. 18:22, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Már többé nem poros a Kettőspince útja

Már többé nem poros a Kettőspince útja

Elkészült a Kettőspince felé vezető út bitumenes burkolata, ezzel megszűnt a \\\"poros út\\\".

A köznyelvben csak „poros útnak” nevezett szakasz új burkolata a jövőben több hasonló területen is felbukkanhat – közölte Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

Hozzátette: a Kettős pince felé vezető út 600 méteres szakasza az úgynevezett itatásos technológiával készült el. Az itatásos technológia készítésekor először egy zúzottkőágyat terítenek el, majd két rétegben sűrű bitumenemulziót és zúzalékot hordanak fel a felületre. Ezt követően a felületet zúzalékkal beszórják és meghengerlik. A technológia a pormentes, szilárd burkolattal nem rendelkező, kis forgalmú útszakaszokon alkalmazható sikerrel, elsősorban az olyan jellegű területeken, amelyek Esztergomban például Szamárhegy és Búbánatvölgy útjait jellemzi.

Már többé nem poros a Kettőspince útja

Az ezzel a technológiával elkészült kísérleti szakasz tapasztalatait felhasználva a jövőben több, jelenleg murvás út esetében lehetőség nyílhat a pormentes, bitumenes felület kialakítására – emelte ki a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT