Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 28. 18:04, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Marad az enyhe időjárás január utolsó napjaiban is

Marad az enyhe időjárás január utolsó napjaiban is

A következő napokban többször lesz erős a szél, de marad az enyhe időjárás, többfelé 10 fok feletti maximumokkal. A hét második felében ismét téliesebbre fordul az idő, lehűléssel, hóval

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után általában napos idő valószínű, csak északkeleten lesz eleinte még több a felhő, és ott reggel, délelőtt kisebb eső még előfordulhat, másutt nem valószínű csapadék. Megélénkül, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de a szelesebb helyeken 5 fok is lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

Kedden a többórás napsütés mellett helyenként előfordulhat futó zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak.

Szerdán többnyire közepesen felhős lesz az ég, délen várható a több napsütés. Estig nem valószínű csapadék, este azonban az északi megyékben gyenge eső már előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 4-11 fok között várható.

Csütörtökön, február első napján erős lesz a szél és többfelé várható csapadék: estig eső, estétől azonban előbb a Dunántúlon, majd a főváros tágabb környékén is egyre több helyen várható havas eső, hó. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

Pénteken eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délkeleten várható csapadék: eső, havas eső, hó vegyesen. A szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Szombaton is erős lesz a szél. Felhős idő várható helyenként záporral, hózáporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 1-6 fok között valószínű.

Időnként vasárnap is erős lesz a légmozgás. Elszórtan várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 2-8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: enyhe, időjárás, január, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.