Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 14. 09:05, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Maradnak vonatpótlók az esztergomi vasútvonalon

Maradnak vonatpótlók az esztergomi vasútvonalon

Maradnak a nyárra is a vonatpótlók az Esztergom-Budapest vasútvonalon, pedig a beruházó korábbi terveként június 14-étől, vagyis mától ismét járhattak volna szakaszosan a vonatok.

A Piliscsaba-Esztergom vonalszakasz befejező munkálatai ellenére június 14-e után is fenntartja az átszállás nélküli autóbuszos vonatpótlást a teljes útvonalon a MÁV-Start a nyári időszakban - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A Budapest és Esztergom közötti 53 kilométer hosszú vasúti pálya kivitelezése három szakaszban történik, az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár, Pilisvörösvár és Piliscsaba, illetve Piliscsaba és Esztergom között - emlékeztet a NIF. A beruházás nettó 44,5 milliárd forintból az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósul meg.

A felújítás során 16 állomáson és megállóhelyen épül új peron, perontető, korszerűsödik az utastájékoztatás, a térvilágítás, a vasúti pályatest. Kialakítanak csaknem 1700 P+R parkolót és a 532 B+R kerékpártárolót is.

Piliscsaba és Esztergom között a vállalkozó a befejező munkálatokat végzi. A Piliscsaba és Pilisvörösvár, valamint az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti munkálatok az árvízi helyzet miatt a múlt hét óta jelentősen lelassultak - áll a közleményben.

Az teljes vonal elkészülte után új vonatok is járhatnak Esztergom és Budapest között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.