Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 22. 13:32, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Mariathon - Mária Rádiók konferenciája Esztergomban

Mariathon -  Mária Rádiók konferenciája Esztergomban

Nemzetközi szintű konferencia nyílt a Mária Rádió médiacsalád tagjainak részvételével március 21-én Esztergomban.

Az 5. Mariathon elnevezésű, több napos eseményen számos európai ország katolikus rádiós-papjai, egyházi médiaszakemberei vesznek részt, illetve látogatják meg a konferencia apropóján a királyváros több nevezetességét.

A kegyelem műve - Európai Találkozó Esztergomban alcímet viselő konferencián a házigazda Esztergom képviseletében Romanek Etelka polgármester köszöntötte a Szent Adalbert Központban a rendezvény résztvevőit. Mint fogalmazott: „Különleges a hitéleti, vallási tematikájú rádióadók, rádióműsorok helyzete, hiszen a változó, technikailag, társadalmilag, egyháztörténetileg is új kihívásokat jelentő 21. században ezeknek a médiumoknak, jelentős szerepe van a keresztény közösségformálás, közösségmegtartás feladatai között. A Mária Rádió és annak médiacsalád közössége egy ilyen hitélet megtartó szolgálatban van, melyet nagy reménnyel hallgatnak világszerte.”

A háromnapos Mariathon-on orosz, lett, litván, belarusz, román, albán, bosznia-hercegovinai, horvát, koszovói, szlovák, olasz, holland, belga, német, ír és magyar résztvevők hallgatták az előadásokat. Több érdekes téma is előtérbe került, ezek között talán az egyik legfontosabb az eucharisztikus kongresszus 2020-ban Budapesten megrendezendő eseménye volt. Emellett előadásokban szóltak a publikumhoz egyebek között A Mária Rádió lelkisége és küldetése (Ferenc pápa „Misericordia et Misera” című írásából kiindulva), az új intranet, a Mária Rádió médiaközösség célja, projektjei témákról.

A kongresszus résztvevői az előadások után délutáni időszakokban Esztergom illetve Budapest szakrális és történelmi emlékhelyeire látogattak el, így egyebek mellett megtekintették az esztergomi Várhegyen lévő nevezetességeket, illetve Budapesten is a várat, valamint a Mátyás-templomot, a Szent István bazilikát illetve a Parlamentet, s benne a Szent Koronát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.