Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 10. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Koller József

Mármarosi Győző kapta idén az Esztergom Sportjáért Életmű díjat

Mármarosi Győző kapta idén az Esztergom Sportjáért Életmű díjat

Mármarosi Győző vehette át idén az Esztergom Sportjáért Életmű díjat, melyet 2012-ben tizenöt sportegyesület alapított a városban. Az ünnepélyes díjátadónak a hétvégén a Rugby Clubhotel adott otthont.

2012-ben civil kezdeményezésre tizenöt esztergomi sportegyesület alapította meg az Esztergom Sportjáért Élet műdíjat, melyet több mint ötven éve a sportban eltöltött munkájuk, példamutatásuk alapján érdemelnek ki a díjazottak. Az alapító sportegyesületek szavazatai alapján, idén Mármarosi Győző az ismert evezős sportvezető, edző vehette át az elismerést. A díjat és az oklevelet szombaton a Rugby Club Hotelben az Esztergomi Vitézek RAFC által szervezett jótékonysági sportbálon adta át Romanek Etelka polgármester az ünnepeltnek.

A rendezvény díszvendégeként jelen volt Erős Gábor önkormányzati képviselő a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Mármarosi Győző 1942. június 16-án Balassagyarmaton született. 1951-ota él Esztergomban. Iskolai évei alatt kézilabdázott, kosarazott és atlétizált. 1957-ben lépett be az evezőklubba, melyben 1965-ig sikeres versenyzőként tevékenykedett. 1965-ben Gyöngyös Antallal közösen felvállalták az evezősport esztergomi működtetését. 1993-tól az Esztergomi Evezősök Egyletének ügyvezető elnöke (napjainkban is). Hosszú edzői pályafutása alatt kiváló Európa- és országos hírű versenyzőket nevelt, akik méltán öregbítették Esztergom hírnevét. Munkásságát több városi, megyei, illetve országos kitüntetésekkel ismerték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.