Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 07. 07:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: facebook.com/Romanek Etelka

Másfélszáz év zenével és oktatással Esztergomban

Másfélszáz év zenével és oktatással Esztergomban

Óriási érdeklődés mellett mutatta be Stipkovits Fülöp és a könyvtár Az esztergomi zeneoktatás elmúlt másfélszáz éve című kötetet a minap.

Stipkovits Fülöp új, helytörténeti értékű könyvét mutatta be március 5-én a könyvtár. Az esztergomi zeneoktatás elmúlt másfélszáz éve című kötet szerzője mellett Reményi Károly, az zeneiskola nyugalmazott igazgatója és Udvardyné Pásztor Ágnes, a jelenlegi vezető is részt vett az eseményen, melyen fellépett a zeneiskola kamarazenekara és kórusa is.

A közönség és a szakemberek mellett jelen volt Romanek Etelka polgármester és Völner Pál országgyűlési képviselő is, akik azt hangsúlyozták, hogy a művészeti oktatás jelentősége Esztergomban mindig kiemelt fontosságú volt. Ezt támasztja alá a város zeneiskolájának mintegy másfél évszázados sikeres múltja.

Stipkovits Fülöp író, valamint a zeneiskola vezetői felidézték az intézmény legnehezebb és legszebb időszakait, kiemelve azokat a gyereket, fiatalokat és felnőtteket, aki számos alkalommal öregbítették Esztergom jó hírnevét azzal, hogy folytatták zeneművészeti pályájukat.

Az esztergomi zeneoktatás elmúlt másfélszáz éve című könyvet a helyszínen meg lehetett vásárolni, illetve a továbbiakban a városi könyvtárban elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.