Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Szeptember 17. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

MÁV: már elérhető a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje

MÁV: már elérhető a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje

A győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje már elérhető az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban - tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.

A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

Az S10-es, S12-es és InterCity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva megtudható, hogy melyik köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.

A keresésnél az utasoknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját - szeptember 18. és október 26. közötti dátum - is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrend alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. Ha az utas az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választani - hívta fel a figyelmet a MÁV.

Hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között. A M4-es metrón elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során