Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 28. 08:05, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Médiatanács: a bíróság szerint se sugározhat a Klubrádió

Médiatanács: a bíróság szerint se sugározhat a Klubrádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint kimondta a bíróság a Klubrádió esztergomi és tatabányai frekvenciákra benyújtott pályázatainak alaki érvénytelenségét, így törvénytelen a sugárzás a városokban.

A hatóság Szóvivői irodája ezt kedden fejtette ki az MTI-nek, miután a Klubrádió hétfőn azt közölte: semmilyen bíróság nem mondta ki, hogy nem sugározhatnak Tatabányán és Esztergomban, azt viszont igen, hogy olyan pályázatot írt ki a médiatanács, „amelyet nem lehetett szabályosan kitölteni”.

A hatóság keddi közleményében azt írta: tiszteletben tartja a rádió tulajdonosának véleményét, amelyet a már megszűnt frekvenciáival kapcsolatban fejtett ki.
„Egy európai polgári demokráciában a véleményszabadság elidegeníthetetlen jog, az igazmondás erénye pedig a tájékoztatásban is erkölcsi kötelezettség” – olvasható a közleményben.

A médiatanács kitért arra: a Fővárosi Ítélőtábla a Klubrádió két vidéki pályázatával kapcsolatban szeptember 13-án mondta ki jogerősen, hogy a hatóság határozatai jogszerűek, a pályázatok pedig alakilag érvénytelenek.

Közölték azt is: a Klubrádió pályázatai több ponton is alaki hibásak voltak. A rádió tulajdonosai mind az esztergomi, mind pedig a tatabányai frekvenciára beadott pályázatukból kihagytak egy táblázatot, amelyben a hálózatos médiaszolgáltatás megnevezéséről, valamint frekvenciájáról kellett volna nyilatkozniuk. Ezen túl, a tatabányai frekvenciára beadott pályázati anyagból teljesen kihagytak négy darab táblázatot, amelyekben a műsortervek tekintetében kellett volna részletesebb információval szolgálniuk.

A kommüniké szó szerint idézi a Fővárosi ítélőtábla döntését, mely szerint a Klubrádió mindkét pályázata "az Mttv. 57. §-ának (2) bekezdés d) pontja szerint érvénytelen, amelynek következtében a kérelmezettnek (Médiatanács) az Mttv. 58. § (2) bekezdésén alapuló határozata jogszerű. A Fővárosi ítélőtábla ezért a kérelmező (Klubrádió) alaptalan jogorvoslati kérelmét elutasította."

„Felelős partnerekként közös érdekünk, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa érdemben cáfolja meg ezeket a tényeket. Ha viszont nem teszi, akkor a hazai médiapiac törvénytisztelő szereplőinek érdekében is kérjük, tegyen eleget szerződésben vállalt kötelezettségeinek” – fogalmaz a közlemény.

A hatóság arra is emlékeztetett: a médiatanács mintegy 660 napja folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a rádió számára a zavartalan szólás lehetőségét, és a rádió debreceni és kecskeméti frekvenciája tekintetében jelentős, összesen több mint 12,5 millió forintos éves díjkedvezményt is biztosított a vállalkozás tulajdonosa számára.

A médiatanács továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa a Klubrádió műsorszórási jogosultságát, de a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosának megértését kell kérnie abban, hogy ezt csak és kizárólag olyan formában teheti, amely összeegyeztethető a jogállamisággal – közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.