Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 08. 14:13, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Medve embert ölt a vajdasági Nagybecskerek közelében

Medve embert ölt a vajdasági Nagybecskerek közelében

Halálos sebeket ejtett egy barnamedve a Nagybecskerek közelében fekvő Stajicevo település közelében az őt etető nőn. A belgrádi B92 rádió értesülése szerint a támadás hírére kivonuló rendőrök agyonlőtték az állatot.

A Misa névre hallgató medve a Nagybecskerektől tízegynéhány kilométerre, a Belgrád felé vezető út mentén fekvő egyik híres étterem területén, támadt váratlanul az 59 éves nőre. Az eset a Tiganjica nevű skanzen területén történt.

Misa az elmúlt tíz évben a skanzen védjegyévé vált, mivel ott nevelkedett fel. Évekkel ezelőtt a szerb média azt kürtölte világgá, hogy Misa "háborús menekült", aki a 90-es években került a Bánságba, a jugoszláv háborús frontokról hazatérő katonák "jóvoltából", akik azért fogadták örökbe az árván maradt medvebocsot, mert a medvemama taposóaknára lépett.

A helybéli krónikák azt is feljegyezték, hogy Misa múltja azért mégsem volt teljesen makulátlan: egyszer már könnyebb sérüléseket okozott egy kisfiún, aminek nyomán 2004 végén Svájc belgrádi nagykövetsége és egy környékbeli állatvédő egyesület korszerű ketrecet ajándékozott a skanzennek.


MTI

Címkék: medve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.