Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2019. Augusztus 28. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

A két elkövetővel szemben emberölés előkészületének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, sőt a nővel az ügyészség egyezséget kötött és felfüggesztett börtönbüntetést kap.

A nő 2018 augusztusában egy ismert közösségi oldal társkereső csoportjában ismerkedett meg a férfival. A asszony ekkor együtt élt férjével, a sértettel és két közös gyerekükkel egy Komárom-Esztergom megyei településen – közölte az ügyészség közleményében. Azt azonban a vádhatóság nem árulta el, hogy térségünk melyik településén.

Az ügyészség arra viszont kitért, hogy a vádlottak között kezdetben baráti kapcsolat alakult ki, amiből rövid időn belül szeretői viszony lett. 2018 december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy másképpen nem tudnak együtt lenni, csak akkor, ha a férjét megölik.

A nő felhívására a férfi 2018. december 10. és 2018. december 15. között megkereste munkatársának unokatestvérét és megbízta azzal, hogy 300 ezer forint összegért intézze el azt, hogy a sértettet öljék meg. A nő előlegként 60 ezer forintot adott át a végrehajtóknak.

A férfi az emberölést végrehajtóknak megadta a sértett megöléséhez szükséges információkat is, a lakcímét, azt, hogy milyen rendszámú autókat, milyen telefonszámot használ. Ezen túlmenően a sértett ingatlanáról és a területről videófelvételt készített, úgynevezett terepszemlét tartott. A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette – tette hozzá a vádhatóság.

A nővel az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. Az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezség alapján a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélheti.

A férfival szemben – aki már a nyomozás során beismerő vallomást tett – az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen is beismeri, úgy őt a bíróság 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.