Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2019. Augusztus 28. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

A két elkövetővel szemben emberölés előkészületének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, sőt a nővel az ügyészség egyezséget kötött és felfüggesztett börtönbüntetést kap.

A nő 2018 augusztusában egy ismert közösségi oldal társkereső csoportjában ismerkedett meg a férfival. A asszony ekkor együtt élt férjével, a sértettel és két közös gyerekükkel egy Komárom-Esztergom megyei településen – közölte az ügyészség közleményében. Azt azonban a vádhatóság nem árulta el, hogy térségünk melyik településén.

Az ügyészség arra viszont kitért, hogy a vádlottak között kezdetben baráti kapcsolat alakult ki, amiből rövid időn belül szeretői viszony lett. 2018 december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy másképpen nem tudnak együtt lenni, csak akkor, ha a férjét megölik.

A nő felhívására a férfi 2018. december 10. és 2018. december 15. között megkereste munkatársának unokatestvérét és megbízta azzal, hogy 300 ezer forint összegért intézze el azt, hogy a sértettet öljék meg. A nő előlegként 60 ezer forintot adott át a végrehajtóknak.

A férfi az emberölést végrehajtóknak megadta a sértett megöléséhez szükséges információkat is, a lakcímét, azt, hogy milyen rendszámú autókat, milyen telefonszámot használ. Ezen túlmenően a sértett ingatlanáról és a területről videófelvételt készített, úgynevezett terepszemlét tartott. A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette – tette hozzá a vádhatóság.

A nővel az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. Az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezség alapján a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélheti.

A férfival szemben – aki már a nyomozás során beismerő vallomást tett – az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen is beismeri, úgy őt a bíróság 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.