Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 25. 14:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Még harcolnak Kadhafi emberei

Még harcolnak Kadhafi emberei

Még mindig nincs meg Kadhafi. A felkelőket képviselő Átmeneti Nemzeti Tanács ezért egy ősi ösztönző bevezetésével akar lendíteni az ügyön.

Vérdíjat tűztek ki a líbiai diktátor fejére. 1,6 millió dollár jár annak, aki segít kézre keríteni az ezredest. Élve vagy halva. Sajnos, nemcsak a felhívás jelzi azt, hogy még mindig vadnyugati viszonyok vannak az észak-afrikai országban.

Még tegnap is külföldi újságírókat raboltak el, és egyelőre nem igazán látszik, hogy gyorsan normalizálódna a helyzet. Bár a felkelők azt állítják, hogy Líbia területének 95 százaléka a birtokukban van, Kadhafi emberei tegnap is ágyúzták Tripoli egyes részeit, sőt, még mindig rengeteg orvlövész rejtőzködik az épületek tetején. Szirtben, Kadhafi szülővárosában is komoly védelmi állások vannak kiépítve. A Nigerrel, Csáddal és Algériával közös délnyugati városokat is Kadhafi emberei ellenőrzik, még.

Az elhúzódó harc ellenére már a Kadhafi-rendszer utolsó külügyminisztere is kilátástalannak tartja a további harcot, szerinte az ezredes már kimerítette minden lehetőségét, és uralma véget ért. Legalábbis a diplomata ezt nyilatkozta a brit 4-es csatornának. Mint mondta, most már nem tartja valószínűnek, hogy Kadhafinak szabad elvonulást engedélyezzenek.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kadhafi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.