Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 19. 07:48, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Még lehet jelentkezni az egyik legszuperebb esztergomi nyári táborba

Még lehet jelentkezni az egyik legszuperebb esztergomi nyári táborba

Július 31-től augusztus 5-ig várja a gyerekeket az Esztergomi Bábos Tábor, idén már tizenhetedszer.

XVII. alkalommal zajlik le az Esztergomi Várszínházban július 31. és augusztus 5. között az Esztergomi Bábos Tábor, 6-12 éves gyermekek számára a nagyváradi bábszínészek vezetésével. A bábos tábor célja, hogy közelebb hozza a gyermekeket a bábszínház világhoz, beavassa őket a színjátszás rejtelmeibe, játékos módon mutassa be, miként valósul meg egy bábszínházi előadás a szövegválasztástól a bemutatóig.

Négy csapat egymást váltva vesz részt öt műhely munkájában. A gyermekek bábkörök keretében megismerkednek a síkbáb, kesztyűs-báb, improvizatív-kreatív színpadi játék, árnyjáték titkaival. A bábkészítő műhelyekben az előadásokhoz szükséges bábokat, díszleteket, kellékeket állítanak össze a résztvevők az előre elkészített elemekből. A játszóházban szórakoztató programok: origami, társasjátékok, néptánc, ügyességi, sport- és műveltségi vetélkedők várják a gyermekeket. A tábor idejeén gyermekelőadást is láthatnak a résztvevők. A záróprogramban a csoportok előadják műsorukat. A táborban résztvevő gyermekek az általuk készített bábokat emlékként magukkal vihetik. A foglalkozások a táborban naponta 8-9 és 16 óra között zajlanak, a résztvevők napi egy étkezést és belépőt kapnak az Esztergomi Várszínház gyermek-előadására.

Címkék: esztergom, nyár, tábor, vár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.