Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2019. Március 02. 05:02, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Még Mexikóban is rengetegen hallgatják az esztergomi bandát

Még Mexikóban is rengetegen hallgatják az esztergomi bandát

Megjelent februárban az esztergomi The Vernal együttes új albuma.

Amerikában forgatott klipet az esztergomi The Vernal – írtuk nemrég a bandáról a VIDEÓJUKAT is közzétéve.

Most pedig ismét újdonságról számolhatunk be az együttesről, megjelent ugyanis a banda Euphoric Melancholia című új albuma.

2014 végén alakult az alternative rock kategóriába sorolható The Vernal Esztergomban, Ködös Balázs (vokál), Csapó Árpád (gitár), Nagy Marcell (gitár és vokál), Simon Péter (dob), Sitku Áron (basszusgitár) tagokkal.

Az együttes azóta nemcsak itthon, de számos külföldi színpadon is fellépett már: Ausztriában, Csehországban és Németországban.
A fiúk az új albumról elmondták, hogy a címe az érzelmi egyensúlyra utal, szerintük ugyanis ha képesek vagyunk megtartani, akkor a melankólia is lehet komfortos. „A cél, hogy mindig elfogadjuk az adott hangulatot, érzést és ne tiltakozzunk ellene görcsösen” – tették hozzá.

Az új lemezen található dalok szövegei mind megtörtént eseményen alapulnak. A zenekar célja pedig, hogy gondolkodásra sarkalják a hallgatót.

A The Vernal tagjai úgy látják, hogy egyre többen nyitottak zenéjükre és erre a stílusra is itthon, ám nyugaton sokkal többet hallgatják a dalaikat.

„Leginkább észak- és közép Amerika, ahol leginkább pörögnek a számaink. Egy érdekes adat, hogy például Mexico City-ben többen hallgatnak, mint egész Magyarországon” – tették hozzá a srácok.

A The Vernal április végén ad legközelebb koncertet a régiónkban, melynek részleteivel hamarosan jönnek a srácok a közösségi oldalukon.

Címlapfotó: Lőrinczi Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.