Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 05. 15:19, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/Fotó: Nyári Andrea

Megalakult az esztergomi testület – alpolgármestert is választottak a képviselők

Megalakult az esztergomi testület – alpolgármestert is választottak a képviselők

Megalakult Esztergom új képviselő-testülete szerda délelőtt a Vármúzeum Lovagtermében. A hivatalba lépő képviselők az ünnepélyes alakuló ülésen az eskütételt követően Bánhidy Lászlót választották alpolgármesternek.

A Vármúzeum Lovagtermében tartotta alakuló ülését szerda délelőtt Esztergom új képviselő-testülete. Az eseményen Romanek Etelka polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárát, Völner Pál országgyűlési képviselőt, Paskai László bíborost, nyugalmazott érseket, Székely János püspököt és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspököt.

Megalakult az esztergomi testület – alpolgármestert is választottak a képviselők

A köszöntőt követően Rétvári Bence mondott ünnepi beszédet, melyben az államtitkár kifejtette, Esztergom számára a szimbolikus alakulás egy új kezdetet jelent, egy fejlődést és nyugalmat ígérő öt évet. Hozzátette, az elmúlt, árnyákosabb évek után az esztergomiak saját kezükbe vették a város sorsát és jövőjét, és ennek köszönhetően Esztergom ismét a nemzeti egység része. Rétvári Bence hangsúlyozta, egyebek közt a fejlesztések és a közösségé formálás öt éve vár ránk, mely során a kormánnyal közösen és egységben léphet előre Esztergom.

Megalakult az esztergomi testület – alpolgármestert is választottak a képviselők

Az államtitkári beszédet követően Dinnyés József a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette részletesen az önkormányzati választás eredményét, majd letették az esküt Esztergom új képviselői. Ezután Romanek Etelka polgármesteri eskütétele következett, melyet követően a polgármester elmondta, Esztergom nélkül nem lehet Magyarország történelmét említeni, de a mostani testületnek feladata, hogy a város nélkül ne lehessen Magyarország jelenét és jövőjét sem említeni. Romanek Etelka hozzáfűzte, az elmúlt négy év után talpra kell állítani Esztergomot, melynek első lépése, hogy teljességgel átvizsgálják a város gazdasági, szervezeti és jogi helyzetét. A számvetést követően pedig az esztergomiaknak joguk van megtudni, hogy pontosan hogyan is áll a város. A polgármester zárásként hangsúlyozta egy feladat van számukra, közösen, szakmai alapon tenni Esztergomért a békesség, a nyugalom és a tervezhető fejlődés jegyében.

Megalakult az esztergomi testület – alpolgármestert is választottak a képviselők

Az alakuló ülés lezárásaként pedig a képviselők alpolgármester is választottak maguk közül, a posztot Romanek Etelka javaslatára és a testület határozata szerint Bánhidy László tölti be.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.