Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 05. 11:54, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, súlyos balesetet okozott

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat most a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki megállás és fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe, ezzel súlyos balesetet okozott.

A nő 2020. augusztus elsején kocsival közlekedett Ács területén a 8151 számú úton a Bartók Béla utca irányából az 1-es számú főút felé, 46-50 kilométeres sebességgel. Az autóban mellette egy utas is utazott – közölte az ügyészség közleményében.
Kifejtve, hogy egy kereszteződésbe érve a nő fékezés nélkül, z „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére hajtott be. Emiatt a vétkes sofőr nem biztosított elsőbbséget az 1-es számú főúton szabályosan, 73-77 kilométeres sebességgel közlekedő kocsinak.

Emiatt ütköztek, aminek következtében a vétlen autó lesodródott az úttestről. A baleset következtében a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló, illetve az utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Címkék: ács, baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni