Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 05. 07:25, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Megbánás Verrasztó-módra

Megbánás Verrasztó-módra

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága kilenc hónapra eltiltotta az úszással kapcsolatos minden sporttevékenységtől Verrasztó Dávidot, de a büntetést két évre felfüggesztette, így a versenyző ott lehet az olimpián.

A tavaly decemberi, szczecini rövid pályás Európa-bajnokság bankettjén versenyzőtársát, Gyurta Gergőt megütött sportolót 500 ezer forint büntetéssel sújtották, nyakatekertebben és hivatalosan szólva a külföldi edzőtáborok költségmentességében megnyilvánuló kedvezmény megvonását írták elő vele szemben. Szabó Tünde főtitkár szerint nevelő célzatú döntés született; ami rá is fér Verrasztóra, mert egyik kollégánk állítása szerint a „Találkozunk még” felütéssel búcsúzott tőle, majd még egy szót mondott, ami kizárná e találkozás barátságos jellegét.

A sportemberekből álló, az olimpiára készülő úszó iránt annak minden rendbontása dacára empátiával viseltető fegyelmi tanács állásfoglalása szerint Verrasztó feszült idegállapotban, pontosan meg nem határozható okból – a nem cáfolt szóbeszéd szerint féltékenységből – ütött, ezzel sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, emellett viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette.

Súlyosbító körülményként vették számításba Verrasztó korábbi, kifogásolható magatartását, enyhítő érvként megbánását, továbbá azt, hogy elismerte felelősségét, együttműködött a grémiummal, és elnézést kért. A büntetés így csak a tavalyi rövid pályás Eb aranyérmesének az anyagi helyzetét roppantja meg – már amennyiben ő fizet –, pályafutását azonban nem, érdeklődésünkre Szabó Tünde főtitkár ezért is minősítette az ítéletet preventív jellegűnek, nevelő célzatúnak.

Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után kijelentette, nem kíván semmit sem mondani, és testvére, Evelyn kíséretében távozott. Ezt megelőzően azonban még az egész ügyet kirobbantó Blikk riportere megkísérelt feltenni neki egy kérdést, ám a kolléga szerint Verrasztó csupán annyit felelt, „Találkozunk még”, illetve rövid szünet után nem igazán hízelgő módon minősítette is az újságírót.

Nem túl elegáns búcsú, bár a mai közállapotoktól nem is teljesen idegen. Bár közvetlenül a fegyelmi vétséget követő büntetés tudomásul vétele és az őszinte megbánás tanúsítása után kétségkívül egyedi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.