Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2011. Október 13. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Nem szavazta meg a szlovák parlament az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz jogköreinek bővítését.

Az Európai Tanács július 21-i határozatára így nincs szlovák beleegyezés. Ez nem teszi lehetővé az uniós pénzügyi mentőmechanizmusnak, hogy közvetlenül jelenjen meg állampapír vásárlóként a bajba került euróövezeti országok esetében.

Szlovákia lett volna az utolsó euróövezeti tagállam, amelynek jóvá kellett volna hagynia az Euróövezeti Pénzügyi Stabilitási Eszköz kibővítését. Az alap jelenleg 440 milliárd eurót bocsáthat összesen az eurót használó országok rendelkezésére.

Ezt az összeget szerették volna kibővíteni, de ehhez Szlovákia jogi és pénzügyi hozzájárulására is szükség lett volna. Ez a rendkívül fontos szavazás bukott meg a pozsonyi törvényhozásban. Mivel Iveta Radicova miniszterelnök bizalmi szavazással köttette egybe a voksolást, ezért a szlovák kormány is megbukott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.