Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 24. 13:34, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Megérkezett a Szojuz

Megérkezett a Szojuz

Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) pénteken a Szojuz orosz űrhajó fedélzetén egy orosz, egy amerikai és egy holland űrhajóssal – közölte az orosz űrrepülési ellenőrző központ (CUP).

Az űrhajó, amely fedélzetén Oleg Kononyenko orosz parancsnokkal, Don Pettit amerikai és André Kuipers holland űrhajóssal szerdán indult a kazahsztáni Bajkonurból, automatikus üzemmódban kapcsolódott az ISS-hez.

A három űrhajós fél évig tartózkodik majd az űrállomáson az orosz Anton Sklaperov és Anatolij Ivanisin, valamint az amerikai Dan Burbank társaságában, akik november 14-én indultak a világűrbe.

Oroszország jelenleg az egyetlen ország, amely az amerikai űrsiklóprogram leállítása után űrhajósokat képes az ISS-re juttatni. Augusztusban egy Progressz teherűrhajó balesete után felfüggesztették a Szojuz űrhajók indítását.

Címkék: bajkonur, ISS, Progressz, Szojuz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.