Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 17. 15:04, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Megerőszakolták a kislányt, majd prostitúcióra kényszerítették

Megerőszakolták a kislányt, majd prostitúcióra kényszerítették

A gyanúsítottak egy 13 éves lány sérelmére követtek el súlyos bűncselekményeket.

A hajdú-bihari rendőröknek 2020 februárjában jutott olyan információ a tudomására, hogy Furtán és Berettyóújfaluban egy 13 éves lányt két férfi szexuálisan bántalmazott. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek, majd gyanúsítottként hallgatták ki a két berettyóújfalui lakost, akiknek szexuális erőszak bűntett miatt kell felelniük - közölte a rendőrség.

A nyomozás során azonban a sértett két rokona is a rendőrök látókörébe került. A 41 éves nő, valamint a 22 éves férfi a két gyanúsítottól pénzt kért azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal.

A hajdú-bihari nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen, valamint a zsákai és debreceni körzeti megbízottak közreműködésével, 2020. július 21-én hajnalban egy összehangolt akcióban fogták el a sértett két rokonát. A rendőr-főkapitányságon gyanúsítotti kihallgatásukat követően, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. július 22-én elrendelt.

Velük szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.