Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 18. 10:21, szombat | Kék hírek
Forrás: Ügyészség/ Sajtóközlemény

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján rendelte el a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványára megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg 2021. március 23-án, hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Az indítványról a nyomozási bíró a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.