Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2021. Szeptember 18. 10:21, szombat | Kék hírek
Forrás: Ügyészség/ Sajtóközlemény

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján rendelte el a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványára megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg 2021. március 23-án, hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Az indítványról a nyomozási bíró a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Kék hírek

Rendőrökre lőttek rá Mórahalom közelében

Rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ vajdasági oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

2023. Szeptember 26. 12:02, kedd | Kék hírek

ORFK: a rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.