Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2021. Szeptember 18. 10:21, szombat | Kék hírek
Forrás: Ügyészség/ Sajtóközlemény

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

Meghosszabbítják a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosság elkövetőjének

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján rendelte el a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványára megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg 2021. március 23-án, hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Az indítványról a nyomozási bíró a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:53, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 02. 11:01, vasárnap | Kék hírek

Az Egyesült Királyságból irányították az unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet

A Gyulai Járási Ügyészség - többek között - minősített csalások és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy bűnszervezet 15 tagja ellen, akik un. unokázós csalásokat valósítottak meg.

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.