Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 01. 09:51, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meghosszabbították az ellenőrzéseket a határokon

Meghosszabbították az ellenőrzéseket a határokon

Egy hónapig még biztosan csak ellenőrzés után, maximum 24 órára léphetjük át a határt Esztergomnál és Letkésen is, anélkül, hogy karanténba kelljen vonulni.

A teljes belső határon ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést szeptember elsejétől a kormány a koronavírus-járvány miatt. Az intézkedést egy új kormányrendeleti kiegészítés alapján októberre is meghosszabbították. A szeptember 30-án életbe lépő szabály 2020. november elsején a hatályát veszti – olvasható a Magyar Közlönyben.

Így Esztergomban és Letkésen októberben is számítanunk kell arra, hogy a rendőrség ellenőrzi az iratainkat ki- és belépéskor.

A szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok pedig Magyarország területére legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de ezt a sávot nem hagyhatják el. Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak a szomszédos állam határától számított 30 kilométeres sávban.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt is hangsúlyozta, az eddig meghozott szabályokat továbbra is be kell tartani. Kulcsfontosságúnak nevezte a maszkhasználatot. Hozzátette: megkezdődött az iskolákban a testhőmérséklet mérése, a kórházakban és az idősotthonokban fenntartják a látogatási tilalmat és rendelkezésre fog állni az influenza elleni oltás is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.