Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2013. Július 08. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Kovács Tamás

Mégiscsak biztonságosak az almásfüzitői vörösiszap-tározók

Mégiscsak biztonságosak az almásfüzitői vörösiszap-tározók

Biztonságosak az almásfüzitői vörösiszap-tározó gátjai, állítja a Tatai Környezetvédelmi Zrt. A tájékoztatás szerint nem kerül sem vörösiszap, sem más szennyező anyag a talajba vagy a Dunába.

Az almásfüzitői vörösiszap-tározó gátjai stabilak és nem szivárognak, ezt 14 hatóság 62 vizsgálata és mérések egész sora bizonyítja - közölte a tározók rekultiválását végző Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy csütörtökön Csiba Katalin LPM-s politikus kijelentette, aggodalomra ad okot a tározók állapota.

A TKV tájékoztatása szerint a politikus a Greenpeace már többször cáfolt nyilatkozatára hivatkozik, amely szerint a környéken vett mintában magas az arzén értéke, miközben a civil szervezet nem hajlandó közzétenni a hiteles mérési jegyzőkönyvet. A társaság emlékeztet arra, hogy a magyar és a szlovák hatóságok ellenőrzött és nyilvánosságra hozott mérései szerint a rekultiváció megkezdése óta folyamatosan javul a környezet állapota, nem kerül sem vörösiszap, sem más szennyező anyag a talajba vagy a Dunába.

Csütörtökön Csiba Katalin kijelentette, az LMP törekszik arra, hogy ezeket a tározókat eltüntessék Magyarország területéről, és kormányzati pozícióba kerülve mindent elkövetnének annak érdekében, hogy teljes körű vizsgálatokat végezzenek el a Duna menti vörösiszap-tározóknál.

Almásfüzitő és a szomszédos települések lakói ragaszkodnak a rekultiváció befejezéséhez, életük minősége lényegesen javult, amióta a tározókat növényzet borítja - közölte a TKV.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco