Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 04. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Megkezdődhetnek a kényszerértékesítések

Megkezdődhetnek a kényszerértékesítések

Egyelőre az elemzők sem tudják, hogy miként alakul majd az értékesebb ingatlanok ára a negyedik negyedévtől. Ebben a körben már júliustól megkezdődhetnek a kényszerértékesítések. Az olcsóbb ingatlanok árverezését csak októbertől e

 

Az eredeti tervek szerint július 1-jétől korlátozás nélkül lehetett volna elárverezni azokat az ingatlanokat, amelyek a hitel folyósításakor többet értek 30 millió forintnál, és amelyekre 20 milliónál magasabb kölcsönt vettek fel. Az utolsó pillanatban azonban a parlament ezekre a lakásokra és házakra is bevezette a kvótát, de csak három hónapra. Október 1-jéig csak az érintett ingatlanok 2 százaléka kerülhet kalapács alá. A negyedik negyedévtől viszont szabad a vásár, a hitelezők az összes nagy értékű ingatlan kényszerértékesítését elrendelhetik. 7-8000 házról vagy lakásról van szó, többségük a fővárosi agglomerációban, vagy a nyugati megyékben található.

- Nem lesz mennyiségi korlát a kényszerértékesítéseknél ebben a szegmensben, elképzelhető, hogy ha egyszerre kerülne ki nagy mennyiségben ilyen típusú ingatlan a piacra, akkor az csökkenthetné az árakat. Az a kérdés, hogy a bankok mennyire lesznek önmegtartóztatóak, illetve ez a befektetési célú kereslet mennyire lesz erős, mennyien próbálnak majd kicsit áron alul vásárolni - mondta a hírTV-nek az Otthon Centrum vezető elemzője, Déry Attila.

A Magyar Szociális Fórum értesülése szerint kedden egy 90 éves asszonyt és ágyhoz kötött fiát lakoltatják ki Székesfehérváron. A hitelt a legkisebb fiú vette fel, ő gondozza idős édesanyját és ágyhoz kötött testvérét. Állását időközben elvesztette. Székesfehérvár polgármestere megkapta a Magyar Szociális Fórum levelét.

- Az önkormányzat hétfőn fogja megvizsgálni azt, hogy az önkormányzatnak milyen lehetőségei vannak. Azt gondolom, hogy ez a város kötelezettsége és feladata, és természetesen a jogszabályi keretek között a segítséget megpróbáljuk megadni - jelentette ki a hírTV-nek Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A 30 milliónál kevesebbet érő ingatlanok korlátozott árverezését csak októbertől engedi a törvény. (rá)

hírTV

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.