Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

A fenti rendelkezés értelmében az idei évben is megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén - olvasható az esztergom.hu oldalon.

Az Önkormányzat felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles a zárt tárolóban tárolt lakossági szennyvizek szippantó gépjármű segítségével történő elszállításról, valamint az elszállítást igazoló, tárgyévre és az előző évre vonatkozó dokumentumok őrzéséről gondoskodni.

A 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendelet 22. §-a szerint Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása.A rendelet alapján az ingatlanok területén keletkező szennyvíz csak teljesen zárt tárolóban, vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés alkalmazása révén helyezhető el.

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan a Schwéger Szolgáltató Betéti Társaság végezheti, mint az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató.

A háztartási szennyvíz elszállításának igényét bejelenteni hétköznap 07:00-15:00 óra között a + 36 30/ 634-6466 és a + 36 30/ 986-8248 telefonszámokon lehet.

Az ingatlan tulajdonosa köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást igénybe venni, és az ingatlanán keletkező háztartási szennyvíz közszolgáltatónak történő átadásáról a rendeletben meghatározott módon gondoskodni.
Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ellenőrzést végző munkatársai a képen látható mintának megfelelően kiállított – a közszolgálati igazolványok igénybevételének és használatának szabályzatáról szóló 1/2021. (I. 25.) számú Jegyzői Utasítás szerinti – igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet az ellenőrzés kezdetén a tulajdonosnak felmutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 16:13, szerda | Helyi

Megújult a leányvári iskola étkezője

Pályázati forrásból és állami támogatásból újult meg az iskolai gyermekétkező és hamarosan elkészül az új házasságkötő terem is – írja Leányvár önkormányzata a közösségi oldalán.

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.