Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Július 07. 13:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Megkezdődik a tanszálloda építése az esztergomi Fürdő Szálló épületében

Megkezdődik a tanszálloda építése az esztergomi Fürdő Szálló épületében

A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki.

Ezt Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára közölte ma délelőtt az új intézmény időkapszulájának elhelyezése előtt, az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban.

A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy szeptembertől több diák tanul technikumban, mint gimnáziumban. Az informatika mellett a turizmus és vendéglátás, valamint a logisztika és a kreatív képzési irányok a legnépszerűbbek.

Hernádi Ádám Esztergom polgármester Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy a Fürdő Szálló külső felújítására Esztergom városa a Kisfaludy program keretében 400 millió forintos kormányzati támogatást kapott, a műemlék szálloda teljes belső felújítását pedig a szakképzési központ végzi el.

Fotók: MTI / Kovács Tamás és Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.

2021. December 01. 07:18, szerda | Helyi

Változik Torma László képviselő fogadóórája

Torma László képviselő december 6. napjára meghirdetett fogadóórája elmarad.

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

2021. November 30. 14:20, kedd | Helyi

Dr. Vigh Lajos László látja el decembertől a 2.sz. felnőtt háziorvosi körzetet

A 2. számú háziorvosi körzetet 2021. december hó 02. napjától dr. Söröss Tamás helyett dr. Vigh Lajos László fogja ellátni.