Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 07. 13:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Megkezdődik a tanszálloda építése az esztergomi Fürdő Szálló épületében

Megkezdődik a tanszálloda építése az esztergomi Fürdő Szálló épületében

A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki.

Ezt Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára közölte ma délelőtt az új intézmény időkapszulájának elhelyezése előtt, az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban.

A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy szeptembertől több diák tanul technikumban, mint gimnáziumban. Az informatika mellett a turizmus és vendéglátás, valamint a logisztika és a kreatív képzési irányok a legnépszerűbbek.

Hernádi Ádám Esztergom polgármester Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy a Fürdő Szálló külső felújítására Esztergom városa a Kisfaludy program keretében 400 millió forintos kormányzati támogatást kapott, a műemlék szálloda teljes belső felújítását pedig a szakképzési központ végzi el.

Fotók: MTI / Kovács Tamás és Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.