Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 01. 14:54, péntek | Helyi
Forrás: Városháza

Megkezdődött a kátyúzás Esztergomban

Megkezdődött a kátyúzás Esztergomban

Elkezdődött az utak rendbetétele Esztergomban, melyet a város a vis major alapból finanszíroz, mindezt közleményben tudatta a városháza a minap.

A júniusi, rekordméretű dunai árvíz védekezési, helyreállítási munkáira az önkormányzat vis major pályázaton kért segítséget az államtól. A megítélt támogatási előleget felhasználva az önkormányzat csatornatisztítást, csapadékvíz-átemelő javítást és útjavításokat rendelt meg. A hét elején Esztergomban három helyszínen kezdődött meg az utak rendbetétele. Nemcsak az sürgette a munkálatokat, hogy 2010 óta szinte semmi nem történt ezen a területen, hanem az is, hogy a rossz idő beálltával még veszélyesebbé válhat útjaink állapota.

Szentgyörgymezőn, a Földműves utcában és környékén, a Belvárosban a Jókai utcában, a IV. Béla király utcában, a Pór Antal téren kezdték meg a javításokat, míg a Vértes Volán a buszpályaudvar rendbetételét kezdte meg. A munkákat november végéig fejezi be a város állami segítséggel. A lakosság az Önkormányzattal karöltve a nyár folyamán a murvás mellékutakat hozta járható állapotba, többek között a Szamárhegy, Búbánat térségben. A polgárok és az Önkormányzat közös munkája nyomán a hivatal közel 1000 köbméter murvát szállított ki a járhatatlanná vált mellékutcákra, közel 150 lakossági kérést és felajánlást kiszolgálva ezzel. A város külső területein így körülbelül 28 kilométernyi útszakasz újult meg. Nyár végén ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően a Bástya-parkoló is megújult.

Kátyúzás Esztergomban

Ezek a lépések még nem elegek ahhoz, hogy Esztergom útjainak és járdáinak állapota jelentősen javuljon, azonban az október 31-i testületi ülésre beterjesztett polgármesteri javaslat, - miszerint a város hozzon létre egy „Útalapot”-, azt a célt szolgálná, hogy a parkolásból befolyó pénzeket az Önkormányzat folyamatosan a közutak, járdák, parkoló-területek felújítására fordíthassa, hosszú távon is megoldva ezzel ezt a problémát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.