Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 31. 16:24, szerda | Helyi
Forrás: Ister-Granum EGTC

Megkezdődtek a Neszmély-Dunaradvány kompjárat kivitelezési munkálatai

Megkezdődtek a Neszmély-Dunaradvány kompjárat kivitelezési munkálatai

Ma megtörtént a munkaterület átadás Dunaradványban, így a szlovák oldalon már megkezdődött a Neszmély – Dunaradvány közti kompösszeköttetés illetve a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházási elemek kivitelezése.


A Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával megvalósuló projektben szervezetünk az Ister-Granum EGTC szlovák oldali partnerként vesz részt.

Magyarországon a kivitelezést Neszmély településen a NIF Zrt. végzi, illetve a komp beszerzéséért, üzemeltetéséért a Magyar Közút NZrt. felel. Az építési munkálatok az idei év folyamán lezajlanak, és a kompközlekedés várhatóan 2022-ben indulhat meg a két település között, aminek köszönhetően újabb átkelési pont jön létre a két ország Duna menti határszakaszán.

Fotó: EGTC

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.