Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 21. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / sportcsarnok

Meglepetések, nagy csaták az ÖregPorga Kupán

Meglepetések, nagy csaták az ÖregPorga Kupán

A Senior 92 nyerte a hetedik ÖregPorga Kupát, melynek döntőjét vasárnap játszották le a csapatok az esztergomi sportcsarnokban. A meglepetésekkel tarkított tornán idén tizenöt, 40 év felettiekből álló együttes küzdött.

Befejeződtek a hetedik ÖregPorga Kupa küzdelmei az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A több héten át tartó rendezvény döntőjét vasárnap játszották le a legjobbak. A selejtezők során a benevezett tizenöt csapatból hat esett ki és kilenc került az utolsó játéknapra. A szervezők elsődleges célja az volt, hogy a 40 évnél idősebb játékosokból álló csapatok, minél több mérkőzést játszhassanak.

A döntőbe jutott kilenc alakulatot 3x3-as csoportba sorsolták a rendezők. A csoportmérkőzések után a csapatok azonos helyezettjei megint 3x3-as csoportot alkottak, és küzdöttek meg a végső helyezésekért. Így a három csoportelső játszotta a döntőt 1-3 helyért, a másodikak a 4-6 helyért, míg az utolsó három a 7-9-ig. Mindennek köszönhetően minden együttes 4-4 mérkőzést játszott a döntő napon.

A finálé rögtön meglepetéssel kezdődött, hiszen a Visegrád magabiztosan verte a csoportelsőként bejutott, remek állományú Kertművest. Sőt a Kertműves a tavalyi 3. Bástyától is kikapott így csak a 7-9 helyért játszhatott. A hagyományosan jól szereplő Öregmérők és Verőce is jól kezdett. A Verőce viszont a második mérkőzését büntetőkkel elbukta a Senior 92 ellen, így meglepetésre csak a 4-6 helyért játszhatott, a Senior 92 viszont a döntőbe jutott, az Öregmérők mellé” – részletezte Osvald Zsolt.

A főszervező hozzátette, hogy ezután következett egy ki-ki mérkőzés a Bástya és a Visegrád között, hiszen mind a két csapat megnyerte az első mérkőzését. Izgalmas összecsapáson a Bástya nyert magabiztosan 3-0-ra, és bejutott a döntőbe a Senior 92 és Öregmérők ellenfeleként.

Ezt követően az új csoportokban a helyosztó mérkőzések jöttek. A 7-9 helyért a Kertműves nyerte a csoportot a Csolnok előtt és lett 7.

A középső csoportban a 4-6 helyért zajló csatát a Verőce nyerte a Komárom és a Visegrád előtt. Osvald Zsolt szerint a Verőce csalódásként élte meg a 4. helyet, hiszen címvédőként érkeztek az idei ÖregPorga Kupára.

Az Öregmérők játékosa, Mészáros István lett a torna legjobbja

Mindezek után következett a döntő három mérkőzése.

Sajnos a döntőbe a Bástya és az Öregmérők csapata is legyengült sérülések és egyéb okok miatt, így szűkös kerettel vágtak neki a végének. Az első mérkőzés nagy csatát hozott a tavalyi harmadik Bástya és második Öregmérők között. Félidőben még a Bástya vezetett, de az Öregmérők fordított és nyert 2-1-re. Utána a Bástya maradt a pályán, és az évtizedek óta együtt kispályázó budapesti Senior 92 csapatával találkozott. Az esztergomi Bástya jól tartotta magát, hiszen vezetett félidőben 1-0-ra, de végül csere nélkül elfáradva legyőzte a hazaiakat a Senior 92” – folytatta Osvald Zsolt.

A legutolsó mérkőzés így végül igazi döntőt hozott a két győztes között. A várt nagy küzdelem azonban a főszervező szerint elmaradt, hiszen a hosszabb kispaddal rendelkező Senior 92 magabiztosan nyert az Öregmérők ellen és hódította el a kupát.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt kiemelte az öregfiúk foci jelentőségét, közösségformáló erejét illetve, reményét fejezte ki, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban mindenkiben csak jó érzések maradnak.

Győz a foci, a labda, a sport a barátság! Segített ez a kupa, a sok mérkőzés, a beszélgetések a büfében, egy picit elfelejteni a mindennapi gondokat” – hangsúlyozta a főszervező.

A díjak átadásában segédkezett Porga Sándor a Porga család képviseletében és Somogyi Mihály a sportcsarnok egykori munkatársa.

Végeredmény:

1. SENIOR 92
2. ÖREGMÉRŐK
3. BÁSTYA
4. VERŐCE
5. KOMÁROM
6. VISEGRÁD
7. KERTMŰVES
8. CSOLNOK
9. PÉLIFÖLD ID.OTTH.

Legjobb mezőnyjátékos: Mészáros István (ÖREGMÉRŐK)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT