Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2021. Április 08. 07:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Megrongálták a Mogyoró-hegyi méhecske hotelt.

Megrongálták a Mogyoró-hegyi méhecske hotelt.

Alig egy hónapja helyezték ki a beporzó rovaroknak szánt lakhelyet, valakik máris megrongálták.

Sokan látogatnak hétvégente a népszerű kirándulóhelyre a visegrádi Mogyoróhegyre. Ott került kihelyezésre egy, a rovarok szaporodását elősegítő lakhely.

A Madas László Erdészeti Erdei Iskola munkatársai alig egy hónapja készítették el a beporzó rovaroknak szánt menedéket, azt valakik máris megrongálták. Sajnos az utóbbi évtizedekben fokozódó mértékben kerültek előtérbe a beporzást végző rovarok, az őket érő súlyos egyed- és fajszám csökkenés miatt. Beporzó rovarok nélkül az emberiségnek pár éve lenne hátra hangoztatják a szakemberek.A beporzó rovarok végzik el a virágos növények döntő hányadának megtermékenyítését, nélkülük az egynyáriak egy, a kétnyáriak két éven belül tűnnének el – de még az évelők hátralévő ideje is meg lenne számlálva.

"Dugó-húzó játéknak használják egyes "kirándulók" méhecskehotelünket! Virágvasárnapi hétvégén ismeretlenek megrongálták a beporzó rovarok számára kihelyezett eszközünket.És majd ők fognak csodálkozni, ha néhány év múlva nem lesz már gyümölcs?" -áll egy bejegyzésben.


A Pilisi Parkerdő arra kér minden kirándulót, hogy továbbra is tartsa tiszteletben az épített és természetes környezetet, és vigyázzon az állat- és növényvilág minden élőlényére.


A kép a kihelyezéskor készült.

Fotó: Pilisi Parkerdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.