Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

Mégsincs kapcsolat a hold fázisának változása és a hangulatunk között?

A közhiedelemmel ellentétben nincs kapcsolat a hold fázisának változása és a pszichológiai problémák előfordulása között - ezt állítják kanadai kutatók. A tanulmány következtetései ellentétben állnak azzal, amit a nővérek 80, az orvosok 64 százaléka hisz, miszerint a hold ciklusának változása hatással van a betegek mentális egészségére - írja a upi.com.

A Laval Egyetem pszichológiai karának munkatársai 771 olyan pácienst vizsgáltak meg, akik megmagyarázhatatlan, vagyis orvosilag nem indokolt mellkasi fájdalomra panaszkodtak.

A pszichológiai értékelés felfedte, hogy a páciensek jó része pánikrohamban, szorongásban és hangulatváltozásban szenved és sokszor van öngyilkossági gondolata.

A Holdnaptár segítségével a kutatók meghatározták a hold akkori állását, amikor a páciensek a sürgősségire kerültek. Az elemzés pedig nem talált kapcsolatot a Hold négy különböző állása és a pszichológiai problémák, hangulatváltozások előfordulása között.

Egyetlen kivételt találtak. A szorongásos zavarok 32 százalékkal ritkábban fordultak elő a Fogyó Hold szakaszában. A Telihold és az Újhold közötti időszakban azonban nem találtak semmilyen hatást a pszichológiai problémák előfordulására vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is