Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Március 18. 15:51, csütörtök | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Megszabadulna a szelektív hulladéktól?

Megszabadulna a szelektív hulladéktól?

Március 19-én Esztergom 4. számú körzetében - Szentpál, Szentlázár, Kovácsi, Ripária, Csalamádé, Kenderes, Diósvölgy - gyűjti be és szállítja el a szelektív hulladékot az Eszköz Kft. Legyünk környezettudatosak ne öntsünk mindent

Az Eszköz Kft. az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is térítésmentesen végzi a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést. Havonta egy alkalommal lehetősége van a szelektív hulladék elszállítatására az előre meghirdetett szállítási napon. Önnek csak annyit kell tennie, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig a megszokott módon (bekötött átlátszó zsákban) kihelyezi az ingatlana elé a következő elkülönítetten gyűjtött anyagokat:

PAPÍR Gyűjtési módja: tisztán, laposra hajtogatva, áttetsző zsákban vagy kötegelve
Kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv, Tetra Pak dobozok (tejes, üdítős dobozok)

MŰANYAG ÉS FÉM Gyűjtési módja: kiöblítve, laposra taposva áttetsző zsákban
Színes és víztiszta PET jelzésű palack, kupak (pl. ásványvizes) Kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) tejfölös, joghurtos, margarinos dobozok, reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia, öblített alumínium italos dobozok, tiszta alufólia, tisztára mosott konzerves dobozok.

Sokakat érint a tavasz beköszöntével a zöldhulladék elszállítása is. Jelenleg azt az információt kapta szerkesztőségünk, hogy a zöldjárat szervezése folyamatban van és rövidesen újraindul.

A szelektív szállítás pontos időpontjairól az alábbi linken tájékozódhatnak:https://www.esztergom.hu/esztergomi/hirek/hir/319-hazhoz-meno-szelektiv-hulladekszallitas-2021

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.