Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2015. Július 04. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Megszaporodtak a gázvezeték átvágások

Megszaporodtak a gázvezeték átvágások

Megszaporodtak a gázvezeték átvágások a közelmúltban, melynek okai elsősorban a közműépítkezések és az ingatlanokon végzett felújítási, kertgondozási munkák.

Az elmúlt időszakban országos szinten jelentősen megnövekedett a gázelosztó-, gázcsatlakozó vezetékek és kiállások megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények száma - hívta fel erre a figyelmet a katasztrófavédelem. A szervezet szerint az átvágások többségében a közterületen végrehajtott út és közműépítési, feltárási valamint javítási munkálatok során, illetve a magánterületen végzett tereprendezési, kertfenntartási munkálatok során következtek be.

A káresemények megelőzése miatt ezért Esztergom önkormányzata valamint a megyei katasztrófavédelem is felhívja a figyelmet arra, hogy bármilyen munka során kísérjük figyelemmel az építési engedélyezési eljárásoknál a közműtérképeket és a megfelelő, szakszerű munkavégzést.

„Az ingatlanok végzett kertfenntartási és felújítási munkálatok (különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkák) során fokozott figyelemmel legyenek a gázcsatlakozó és fogyasztói vezetékek elhelyezkedésére, és a gázelosztó-, gázcsatlakozó vezetékek valamint kiállások megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények veszélyeire” – hangsúlyozta a katasztrófavédelem.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.