Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 02. 07:47, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Megszűnt a Pázmány esztergomi kara

Megszűnt a Pázmány esztergomi kara

Megszűnt a Pázmány esztergomi kara, az intézmény azonban az egyetem bölcsészkarának részeként továbbműködik, vagyis a képzések maradnak, de már egyáltalán nem önálló az egykori főiskola.

Megszűnt június 30-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kara, annak valamennyi oktatási és nem oktatási szervezeti egysége, illetve a vezetői megbízásokat is visszavonta a PPKE Egyetemi Tanácsa június 11-én, mindezt az egykori Vitéz Kar Facebook-oldalán közleményben közölte.

Az esztergomi intézmény, információink szerint, a Pázmány bölcsészkarának részeként működik majd tovább, így a képzések, előadások és szemináriumok továbbfolynak Esztergomban, a tanszékek átszervezése mellett, de minden függetlenségét elveszíti az egykori kar.

2008-ban olvadt bele az esztergomi intézmény a Pázmány Péter Katolikus Egyetembe, addig 1989-től Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola néven működött.

Az esztergomi intézmény közleménye:
„Ezúton tájékoztatjuk a Vitéz János Kar minden tisztelt kedvelőjét, hogy a PPKE Egyetemi Tanácsa 1030/2013.06.11. számú határozatával az alábbi döntést hozta:

2013. 06. 30. napjával hatályosan
• a Vitéz János Kar, mint kar, és annak valamennyi oktatási és nem oktatási szervezeti egysége megszűnik,
• a Vitéz János Kar valamennyi saját szabályzata, illetve az egyetemi szabályzatokhoz fűzött kari kiegészítő rendelkezése hatályát veszti,
• valamennyi vezetői megbízás a Vitéz János Karon visszavonásra kerül.
Az Egyetemi Tanács felhatalmazza a rektort, hogy a jelen határozat végrehajtásával összefüggésben szükséges hatósági bejelentési kötelezettségek teljesítése körében megtegye a szükséges intézkedéseket.

A fenti döntés következményeinek részleteiről - amennyiben azok ismeretessé válnak - mindenkit tájékoztatni fogunk.

Az intézmény honlapján semmilyen információ nem olvasható a változásról. A Vitéz János Kar 2008. január 1-jén jött létre, amikor a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola beolvadt a Pázmány Péter Katolikus Egyetembe. Korábban felmerült, hogy tanárképző központként működhet tovább, illetve, hogy a PPKE-BTK-ba olvadhat az önállóságát elvesztő esztergomi egység. Az Esztergomban tanulók BTK-s diplomát fognak kapni ezentúl. Az eduline információi szerint 2012-ben 254-en jelölték meg a kar képzéseit első helyen, az idén már csak 110-en."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.