Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 15. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Pilisi Parkerdő

Megszűnt a Pilismaróti Erdészet, átalakítást hajtott végre a Pilisi Parkerdő

Megszűnt a Pilismaróti Erdészet, átalakítást hajtott végre a Pilisi Parkerdő

Új szervezeti struktúrában folytatja tovább az állami erdők kezelését a fővárosban és tágabb környezetében a Pilisi Parkerdő Zrt.. A változások főként a Pilis és a Visegrádi-hegység erdészeteit érintik.

Március elsejétől a Pilisi Parkerdő a korábbi 10 helyett 9 szervezeti egységgel látja el természetvédelmi, erdőgazdálkodási és ökoturisztikai feladatait. A Rám-szakadék és Dobogókő turisztikailag frekventált erdeit is kezelő Pilismaróti Erdészet megszűnik, a feladatokat megosztva a továbbiakban a szintén nagy látogatottsággal bíró Visegrádi Erdészet, valamint a Pilisszentkereszti, illetve Szentendrei Erdészet látja majd el. Az átalakulás részeként a Visegrádi Erdészet egyúttal új helyre költözik: a térség lakosait a továbbiakban Pilismaróton az Ady Endre utca 47. szám alatt található irodában fogadja.

A szervezeti átalakítás nem járt elbocsátásokkal, ugyanakkor személyi változást vont maga után. A területileg megnövekedett Visegrádi Erdészet vezetésére Reinitz Gábor vezérigazgató Csontos Dömötör erdőmérnököt kérte fel, aki egykor Visegrádon kezdte szakmai pályafutását a Pilisi Parkerdőnél. Elődje, Némedy Zoltán fakitermelési - fakereskedelmi osztályvezetői pozícióban, míg Brandhuber Ádám, volt pilismaróti erdészetvezető társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja tovább szolgálatát a pilisi erdőkért a Parkerdő központjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT