Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 29. 14:09, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Megtalálták a negyedmilliárdot érő Csontváryt

Megtalálták a negyedmilliárdot érő Csontváryt

Megtalálták a rendőrök Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című, márciusban ellopott, csaknem negyedmilliárd forintot érő képét – tudta meg rendőrségi forrásból az MTI.

Az MTI úgy értesült, hogy a sértetlen festményt egy budapesti lakásban találták meg, még azelőtt, hogy értékesítették volna. A rendőrség az eset miatt két embert vett őrizetbe. Az ügyben várhatóan hétfőn tart sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az MTI március 23-án számolt be arról, hogy a Hírcentrum információi szerint a 230 millió forintos alkotást, a legdrágábban vett magyar festményt több más értékes műtárggyal együtt ismeretlenek ellopták. A képek között volt Szinyei Merse Pál Vadregényes táj és Mednyánszky László Csavargó, valamint Holdsütés című festménye, amelyek a becslések szerint több tízmillió forintot érnek.

A hazai árverések történetében minden korábbinál magasabb áron, 230 millió forintért kelt el 2006 decemberében egy addig ismeretlen, Csontváry Kosztka Tivadar ecsetje alól származó festmény. Az 1902 körül készült képet soha nem állították ki, soha nem árverezték, és reprodukálva is csak egy részlete volt, fekete-fehér felvételen Lehel Ferenc 1931-ben megjelent Csontváry-monográfiájában.

Az évszázada rejtőzködő kép hollétéről nem tudott a Csontváry-kutatás, bár sokszor és sokan hivatkoztak rá. Egy olyan családtól került árverésre, amelynek tagjai nem vallják magukat műgyűjtőnek, de akik 60 éve őrizték a ritka kincset.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.