Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2015. Január 27. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Megújul a Kerektemplom

Megújul a Kerektemplom

Elkezdődött a köznyelvben csak Kerektemplomnak nevezett esztergomi Szent Anna templom régen tervezett felújítása. A renoválás több ütemben zajlik majd az elkövetkező években.

Már jó ideje tervezi az egyház a Szent Anna templom felújítását, melynek munkálata az elmúlt napokban kezdődtek meg. A Packh János tervei alapján készült épület köré állványokat emeltek, hogy a munkálatok első ütemében öt méter magasságit lebontsák a jelenlegi vakolatot a szakemberek és újjal lássák el, illetve falaiban emellett megszüntessék a vizesedést is.

Ezt követően majd egyebek mellett még megújul a kupola is, amit a belső terek felújítása követ majd. A tervek szerint mindez több évet is igénybe vehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.