Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. December 09. 05:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Megújul a Nagyvillám-sípálya és a Mogyoró-hegy játszópark

Megújul a Nagyvillám-sípálya és a Mogyoró-hegy játszópark

Jelentős fejlesztéseket hajt végre a Pilisi Parkerdő a jövő év végéig. Korszerűsítik a Visegrád melletti sípályát, a Mogyoró-hegyen Ökoturisztikai Központot létesítenek tematikus játszótérrel és vadbemutató-kerttel.

A Parkerdő - az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) közreműködésével és támogatásával további turisztikai szolgáltatásokkal, illetve infrastruktúra-fejlesztéssekkel bővíti a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálatát.

A következő időszakban többek között megújítják és bővítik az erdei kerékpáros-infrastruktúrát, új elemekkel bővítik a Nagyvillám-sípályát és további parkolóhelyeket létesítenek a népszerű kirándulóhelyek közelében.
Az összesen 62,6 km hosszú kerékpározásra alkalmas erdei út felújítására már elkészültek az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek és a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást várhatóan még az idén kihirdetik.
A felújítási tervek legfontosabb követelményei közé tartozott a természeti szempontból védett területek érdekeinek szem előtt tartása, ennek figyelembevételével jelölték ki a kerékpárosút nyomvonalát, illetve terveztek rámpákat és ugratókat. Az elkészült pálya megfelelő felkészülési és versenyzési lehetőséget kínál majd a professzionális sportolóknak.

Már elkészültek a Nagyvillám-sípálya melletti - több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, magas színvonalú - négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei is. Emellett a sípálya két új, húzókaros felvonót is kap majd, amelyek a mostani két leghosszabb felvonót váltják fel, de más, a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is előkészítés alatt állnak.
A több, mint 3 milliárd forintos beruházás tervezési és fejlesztési szakasza legkésőbb a jövő április 30-án fejeződik be, a kivitelezési munkálatok pedig várhatóan 2022. év végéig valósulnak meg.

A sípálya, valamint az erdei infrastruktúra-fejlesztés csak az egyik eleme a Pilisi Parkerdő által tervezett, a Mogyoró-hegyen és környékén létrejövő „Felleg-Park” -nak. Ugyanis a beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is. Ennek a tervei szintén elkészültek már, a kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán kezdődik meg.” – olvasható a Parkerdő oldalán megjelent hírben.

Fotók: Pilisi Parkerdő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.