Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. December 09. 05:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Megújul a Nagyvillám-sípálya és a Mogyoró-hegy játszópark

Megújul a Nagyvillám-sípálya és a Mogyoró-hegy játszópark

Jelentős fejlesztéseket hajt végre a Pilisi Parkerdő a jövő év végéig. Korszerűsítik a Visegrád melletti sípályát, a Mogyoró-hegyen Ökoturisztikai Központot létesítenek tematikus játszótérrel és vadbemutató-kerttel.

A Parkerdő - az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) közreműködésével és támogatásával további turisztikai szolgáltatásokkal, illetve infrastruktúra-fejlesztéssekkel bővíti a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálatát.

A következő időszakban többek között megújítják és bővítik az erdei kerékpáros-infrastruktúrát, új elemekkel bővítik a Nagyvillám-sípályát és további parkolóhelyeket létesítenek a népszerű kirándulóhelyek közelében.
Az összesen 62,6 km hosszú kerékpározásra alkalmas erdei út felújítására már elkészültek az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek és a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást várhatóan még az idén kihirdetik.
A felújítási tervek legfontosabb követelményei közé tartozott a természeti szempontból védett területek érdekeinek szem előtt tartása, ennek figyelembevételével jelölték ki a kerékpárosút nyomvonalát, illetve terveztek rámpákat és ugratókat. Az elkészült pálya megfelelő felkészülési és versenyzési lehetőséget kínál majd a professzionális sportolóknak.

Már elkészültek a Nagyvillám-sípálya melletti - több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, magas színvonalú - négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei is. Emellett a sípálya két új, húzókaros felvonót is kap majd, amelyek a mostani két leghosszabb felvonót váltják fel, de más, a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is előkészítés alatt állnak.
A több, mint 3 milliárd forintos beruházás tervezési és fejlesztési szakasza legkésőbb a jövő április 30-án fejeződik be, a kivitelezési munkálatok pedig várhatóan 2022. év végéig valósulnak meg.

A sípálya, valamint az erdei infrastruktúra-fejlesztés csak az egyik eleme a Pilisi Parkerdő által tervezett, a Mogyoró-hegyen és környékén létrejövő „Felleg-Park” -nak. Ugyanis a beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is. Ennek a tervei szintén elkészültek már, a kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán kezdődik meg.” – olvasható a Parkerdő oldalán megjelent hírben.

Fotók: Pilisi Parkerdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT