Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 21. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megújul az Aradi tér 2.

Megújul az Aradi tér 2.

Megújul az Aradi Vértanúk tere 2. szám alatti társasház. A felújítás a napokban kezdődött el. A munkálatokat az önkormányzat is támogatja.

Az Aradi Vértanúk tere 2. szám alatti társasház homlokzatfelújítása indult el nemrég, önkormányzati támogatással. A beruházás előzménye, hogy még tavaly ősszel adtak be pályázatot a „Városközpont” lakásfenntartó szövetkezet nevében az épület homlokzatfelújítására, mely 21,6 millió forint összköltségről szólt. A benyújtott pályázat alapján a Városfejlesztési Bizottság a társasháznak 2,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást, valamint 2,3 millió forint kamatmentes kölcsönt adott.

A támogatást egy 2008-as rendelet alapján ítélte oda a bizottság a társasháznak, mely rendelet szerint „a helyi védelem alatt álló, és a helyi védett környezetben álló, de egyedileg nem védett épületek külső homlokzat felújításának támogatása” lehetséges. Az Aradi Vértanúk tere 2. szám alatti társasház felújítási munkálatai július közepén indultak, és várhatóan még ebben az évben befejeződnek – számolt be minderről Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT