Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 31. 06:24, szerda | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Megújulnak a kritikus állapotban lévő szenttamási utcák

Megújulnak a kritikus állapotban lévő szenttamási utcák

Március közepén az önkormányzat megbízásából megkezdődött a Szent Tamás-hegyen a Becket Tamás és Lépcső utcák felújítása.

A munkálatok a hegytető felől indultak el és ütemezetten haladnak az alacsonyabban fekvő részek felé. A hat ütemre bontott felújítás alatt nem csak az érintett útszakaszok burkolata újul meg, hanem az elavult csapadékvíz-rendszer cseréje is megtörténik. A munkálatok várhatóan augusztus közepéig tartanak majd.
Hernádi Ádám polgármester tegnap a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a felújítás jó ütemben, a tervek szerint halad a Szenttamáson.

Fotó: Hernádi Ádám facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.