Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2014. Szeptember 10. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Szent János-kúti Alapítvány

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

A városrész stációinak és kápolnáinak felújításához, környezetük rendezéséhez keres támogatókat a Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút Alapítvány.

Az alapítvány vezetését nemrég az alapítótól, Eck Alajostól átvevő Sasvári Viktor elmondta: Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében több, az elmúlt években erősen leromlott állapotú, felújításra, gondozásra szoruló és kápolna található. Az alapítványt évekkel korábban éppen e célból hozták létre, és kezdeményezésükre valósult meg éppen három éve a Szentjános-kúti kápolna felújítása. Az alapítványhoz akkor a plébánia mellett több helyi vállalkozás és civilek csatlakoztak, a megújult kápolnánál Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergomi érsek celebrált szentmisét.

Az alapítvány új vezetője, Sasvári Viktor elmondta, feltett szándékuk a településrészen található stációk és kápolnák felújítása, folytatni, kiteljesíteni szeretné az alapítvány munkáját. Ehhez keres minden segítőkész, az alapítvány céljaival egyetértőt, akik bármilyen formában történő támogatásukkal tenni akarnak és tudnak azért, hogy Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében található kegyhelyek méltó gondoskodásban részesüljenek.

A támogatók, segítők jelentkezését a 2es.korzet@gmail.com, vagy a 06 30/360-0003-as telefonszámon várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.