Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Szeptember 10. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Szent János-kúti Alapítvány

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

A városrész stációinak és kápolnáinak felújításához, környezetük rendezéséhez keres támogatókat a Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút Alapítvány.

Az alapítvány vezetését nemrég az alapítótól, Eck Alajostól átvevő Sasvári Viktor elmondta: Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében több, az elmúlt években erősen leromlott állapotú, felújításra, gondozásra szoruló és kápolna található. Az alapítványt évekkel korábban éppen e célból hozták létre, és kezdeményezésükre valósult meg éppen három éve a Szentjános-kúti kápolna felújítása. Az alapítványhoz akkor a plébánia mellett több helyi vállalkozás és civilek csatlakoztak, a megújult kápolnánál Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergomi érsek celebrált szentmisét.

Az alapítvány új vezetője, Sasvári Viktor elmondta, feltett szándékuk a településrészen található stációk és kápolnák felújítása, folytatni, kiteljesíteni szeretné az alapítvány munkáját. Ehhez keres minden segítőkész, az alapítvány céljaival egyetértőt, akik bármilyen formában történő támogatásukkal tenni akarnak és tudnak azért, hogy Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében található kegyhelyek méltó gondoskodásban részesüljenek.

A támogatók, segítők jelentkezését a 2es.korzet@gmail.com, vagy a 06 30/360-0003-as telefonszámon várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.