Városlista
2023. február 1, szerda - Ignác

Hírek

2022. Május 25. 16:13, szerda | Helyi
Forrás: Régió TV Esztergom

Megújult a leányvári iskola étkezője

Megújult a leányvári iskola étkezője

Pályázati forrásból és állami támogatásból újult meg az iskolai gyermekétkező és hamarosan elkészül az új házasságkötő terem is – írja Leányvár önkormányzata a közösségi oldalán.

Leányvár Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében, a „Faluházak fejlesztése” című kategórián belül 2021. nyarán pályázatot nyújtott be a polgármesteri hivatal épülete két hátsó szárnyának átalakítására, felújítására. A pályázat benyújtását egy nagyobb kapacitással bíró, korszerű és tágas gyermekétkező, közösségi tér, melegítő konyha és mosogató helyiség kialakítása motiválta. Az álomszerű projektötlet a kezdetben sajnos nem tűnt megvalósíthatónak. A pályázat keretében igényelt 10 millió forintból 6.799.134 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek, de az összeg felhasználása kizárólag az új „tanácsterem” és a dolgozói konyha kialakítását tett volna lehetővé. Tekintve, hogy a projekt „csízióját” adó új gyermekétkező, konyha és kiszolgáló helyiségek kialakítása sajnos a Magyar Falu Program keretében „nem támogatható tevékenységnek” minősültek, megoldást, vagyis egyéb forrást kellett találniuk.

A leányvári önkormányzat a Magyar Államkincstárhoz fordult segítségért a jelenlegi gyermekétkeztetési körülmények színvonalának javítása érdekében. „Nagy örömmel számolhatunk be eredményességünkről, hiszen a Kincstár az állami támogatás keretén belül a tavalyi és az idei évben is hozzájárult a tervezett beruházás megvalósításához, ezzel lehetővé téve az álmunk megvalósítását.” – tette hozzá az önkormányzat a közleményében.

Május 23-án az álom végre valósággá vált, hiszen felavatták az egyszerre 42 gyermek étkeztetésére alkalmas új és gyönyörű étkezőt. A tágas, szép új bútorokkal felszerelt kiszolgálóhelyiségeket a konyhás lányok a hétvége folyamán birtokba vették, berendezték és mindent előkészítettek a gyerekek fogadásához.

Az új étkező átadásával párhuzamosan megkezdődött az új házasságkötő terem kiépítése is a régi étkező/konyha helyén.

Borítókép, forrás: Leányvár Facebook oldal

Címkék: iskola, leányvár

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.